De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Kerkhof verlaat 50PLUS in Overijssel; Snoek bedankt als lid van FvD

Kerkhof verlaat 50PLUS in Overijssel; Snoek bedankt als lid van FvD

ENSCHEDE – In de Staten van Overijssel heeft gaat de 50 PLUS-vertegenwoordiger Kerkhof op eigen titel verder, want hij liet vandaag weten 50-PLUS vanwege de troebelen daar te verlaten. Hij zegt achter landelijk roerganger Krol en de grondbeginselen te staan. Bij een andere fractie, die van Forum voor Democratie in Overijssel, heeft het statenlid Snoek besloten deze fractie te verlaten uit onmin met de radicalisering van de partij op nationaal niveau.

Kerkhof is bezig aan zijn tweede termijn in de politieke arena van Overijssel, maar zegt in een persverklaring zich niet meer te herkennen in de partij die ten prooi is gevallen aan hoogoplopende ruzies, procedurele kwesties en afcheidingen. Vorige week kondigde partijvoorzitter Dales zijn afscheid aan en vandaag volgde politiek leider Krol. In hun kielzog heeft Kerkhof dat nu dus ook gedaan. De kans is groot dat het drietal zich met anderen die de onrust en machinaties beu zijn in een nieuwe Partij voor de Tokomst verenigen, wat met name van belang is met het oog op de Tweede Kamer-verkiezingen van volgend voorjaar. Kerkhof is tot die tijd statenlid namens zichzelf.

De bij Forum voor Democratie vertrekkende Snoek geeft aan zich niet meer te willen afficheren met de ‘radicaliserende koers’ van de partij, inzonderheid een jongerengroep die zich met antisemitisch gedachtegoed zou afficheren, maar ook distantieert hij zich van leidsman Baudet. Snoek scheidt zich af van FvD en sluit zich aan bij de Groep Otten. Hij zal deze partij in de Staten van Overijssel vertegenwoordigen. door de aanhoudende ruzies in de partij.

 

Deel dit nieuws!