De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Onduidelijkheid over woningbouwplannen bij Berflobeek in Hengelo

Onduidelijkheid over woningbouwplannen bij Berflobeek in Hengelo

HENGELO – Er bestaan plannen voor de aanpassing/herontwikkeling van woningen aan de Berflobeek te Hengelo. Het gaat dan om de Alexanderstraat (Berflo Es Zuid) en de Goudenregenstraat (Veldwijk Zuid), waar vroeger sociale huurwoningen stonden. De gemeente Hengelo houdt de vinger volgens wethouder Ten Heuw de vinger aan de pols in afwachting van concrete plannen vanuit het bastion van de woningcorporatie Welbions.

Aan de Goudenregenstraat zijn zeven jaar geleden 84 woningen afgebroken, waarvan 72 flatwoningen, maar dat ging onder protest, onder meer van de SP, toen nog oppositiepartij. Toch werd een aantal huizen van de sloop gered en die staan er nog steeds. Welbions heeft er sindsdien niks meer aan gedaan, want het gebied had met het oog op stedenbouwkundige herontwikkeling geen prioriteit. Er liggen nu plannen voor de verrijzenis van zo’n 25 laagbouwwoningen. Daarbij speelt volgens Ten Heuw bij de corporatie ook het behoud van de ‘boekhoudkundige waarde’ een rol. Er wordt gedacht aan een mix van  sociale huur en vrije sector.

Onlangs stelde de SP wederom vragen, over de stand van zaken.  Aanvankelijk wilde Welbions er 'bungalowachtige woningen' laten optrekken, maar daar kwam niks van terecht, mede doordat dit volgens de rijksoverheid geen taak van een corporatie is. Voor de Goudenregenstraat zouden er, zo meldde Ten Heuw, plannen zijn voor 25 grondbonden eengezinswoningen in de sociale huurklasse. Dit laatste stemt de SP volgens het raadslid Mulder tot tevredenheid, het eerste noemt hij zorgelijk. Voor de Alexanderstraat is destijds door de bewoners bedongen dat er 'de komende jaren' niet gebouwd zal worden, zodat een uitloopgebiedje voor de buurt aan de beek ontstaat.

Welbions voelt er overigens weinig voor om, vanwege de barre tijden met oplopende lasten voor inwoners, uit bedrijfsbelang voorshands af te zien van periodieke huurverhoging

Deel dit nieuws!