De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Waterschap baggert de Almelose Aa en kanaal Almelo-Nordhorn

Waterschap baggert de Almelose Aa en kanaal Almelo-Nordhorn

ALMELO – Het waterschap Vechtstromen is begonnen met baggeren we de Almelose Aa vanaf de inlaat vanuit de Loolee tot de Hagenborgh. Dat gaat ook gebeuren in een deel van het kanaal Almelo-Nordhorn. Het aannemersbedrijf BMN is inmiddels gestart met de voorbereidende werkzaamheden. Het werk geschiedt met behulp van een schuifboot, die de bagger naar enkele overslagpunten schuift, vanwaar het wordt afgevoerd.

De vrijgekomen bagger wordt verspreid over de aanliggende landbouwpercelen. Baggeren draagt bij aan veilig, voldoende en schoon water. De werkzaamheden gebeuren met een boot met een zuiginstallatie. Een kleine dertigduizend kuub wordt opgezogen en via een leiding naar een depot gepompt.

Het waterschap laat watergangen, zoals beekjes, kanalen en vijvers, gemiddeld eens in de tien jaar baggeren. Soms moet dat eerder en soms kan het later. Dit is afhankelijk van de lokale situatie. Door het weghalen van de bagger, wordt niet alleen de bodem schoongemaakt, maar wordt een watergang of vijver ook weer wat dieper. Daardoor stroomt het water beter door, remt de algengroei en verbetert de waterkwaliteit.

Deel dit nieuws!