De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   

Overigens DCXXXII

Kent u Ruurd Hallema? Ruurd is beeldend kunstenaar als hij er de tijd voor vrij kan maken tussen alle borrels, bedrijfsfeestjes, gala-openingen, goede doel-fuiven en caritas-proeverijen door. Het is een hard werken in een druk leven. Om overal op tiijd te komen. En overal de fotograaf te spotten die hen mag kieken. Ruurd is een eenpersoons highsociety. Hij schijnt ook als hij slaapt nog te drinken en te klinken, dromend van vrouwvolk en publiciteit.

Ruurd had naast zijn atelier met inwoning in het idylische Borne ook nog een poos een swingplek in een grachtenpand te Amsterdam, maar omdat de grote stad hem wilde kennen noch prijzen toog hij naar een echte kunststad en dan kom je vanzelf in Ootmarsum, bij grote kunstenaars als Bianca L., Maureen K., Jan A. en natuurlijk de tovenaar met goddelijk licht Toon S., de kunstenaar naast God. Ruurd kreeg er een bijrol en was hem snel gesmeerd.

De roem van Ruurd begon met een blinkende drol voor de Kamer van Koophandel, vele variaties volgden, op fabuleuze wijze palmde hij - op feestjes en terrasjes - ondernemers, politici en ambtenaren in, want als één een keutel bestelt, volgt de rest ook. Je hoort er in zakelijk en sociaal Twente pas bij als je een glimmend uitwerpsel van Ruurd hebt afgenomen, met dank aan de kopieerdrift dankzij plaatjes en praatjes op sociale media.

Het gekke van Ruurd is dat hij niet van andermans rotzooi houdt. Zo maakt de kunstenmaker zich boos over een glasplaat met toelichting die de gemeente Borne op het kerkhof plaatste bij een 'monument' voor ongedoopte doodgeboren kinderen. Hij wil dat de gemeente de glasplaat verwijdert. Een beetje kunstenaar doet dat zelf en Ruurd kan dan in één moeite door vijf rotondes in Rijssen schoonmaken, voorop de Ster om de Baan van het stadje.

Deel dit nieuws!