De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Enterse politica lost Wierdenaar af op bok van collegepartij NEW

Enterse politica lost Wierdenaar af op bok van collegepartij NEW

ENTER/WIERDEN – Na zes jaar heeft fractievoorzitter Woolderink van Nieuw Enter Wierden (NEW), de grootste partij in de gemeenteraad van de gemeente Wierden, de leiding overgedragen aan de ambitieuze nummer twee Te Riet die daar nu ook aan toe zegt te zijn. Daarmee is het stuur van de partij weer in Enterse handen. NEW werd opgericht en tot een vaste politieke waarde gemaakt door het uitgetreden CDA-raadslid Van Maasacker uit Enter.

Na het CDA verliet Van Maasacker ook NEW om wederom een eenmansfractie te vormen, tot zijn afscheid in 2018. Woolderink volgde hem op als leidsman, maar ook Te Riet had van meet af een prominente rol en was in het debat bovendien nadrukkelijker en met meer pit aanwezig.

Woolderink blijft na de ‘machtsoverdracht’ deel uitmaken van de NEW-fractie, die sinds de verkiezingen van twee jaar geleden met zeven zetels de grootste partij van Wierden is en voor het eerst ook collegepartij, met twee van de drie wethouders.

In een persverklaring laat Woolderink weten dat ‘mensen die mij goed kennen weten dat ik niet graag vooraan sta’ en dat het nu ‘een mooi moment’ is om de leiding van de fractie over te dragen. Hij noemt zijn opvolger Te Riet ‘een jonge gedreven vrouw die de afgelopen jaren samen met mij al invulling aan het fractievoorzitterschap gaf en heel graag een stap vooruit wil zetten’.

De ambitieuze Te Riet ziet haar promotie tot politiek leider naar eigen zeggen ‘als een mooie nieuwe uitdaging en stap vooruit’ en zegt zich daarenboven 'vereerd' te voelen.

Deel dit nieuws!