De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Oldenzaal wil verder met straathoekwerk voor tachtigduizend euro

Oldenzaal wil verder met straathoekwerk voor tachtigduizend euro

OLDENZAAL – Voor de tijdelijke inzet van zogenoemd straathoekwerk vraagt het college van burgemeester en wethouders der gemeente Oldenzaal van de gemeenteraad tachtigduizend euro. De afgelopen drie jaar was het straathoekwerk volgens de het dagelijks bestuur in de gemeente zegenrijk en om die reden wenst het college continuering van dit werk.

Het college heeft twee vormen van financiële dekking bedacht: óf uit de reserves óf uit de pot voor activiteiten ter verbinding van sport, onderwijs/cultuur en preventie jeugdzorg. De voorkeur van het college gaat uit naar de tweede optie, want daar zou het straathoekwerk veel raakvlakken en aanknopingspunten. Er worden momenteel bovendien in Noordoost Twente met het scholen en instellingen afspraken gemaakt over dit type verbindingen.

Een dekking uit de algemene reserve van de gemeente ligt volgens het college minder voor de hand omdat de middelen van de gemeente beperkt zijn. Het college heeft besloten de gemeenteraad op afzienbare termijn nader te informeren over de succesvol genoemde inzet van het straathoekwerk bovendien een presentatie geven voor de gemeenteraad.

Deel dit nieuws!