De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Ton provincie Overijssel voor verplaatsing historische tribune Arrevee

Ton provincie Overijssel voor verplaatsing historische tribune Arrevee

RIJSSEN - De provincie Overijssel stelt honderduizend euro beschikbaar voor het behoud door herbouw van de Engelse tribune bezijden het voetbalveld van Rijssen Vooruit (Arrevee) aan de Wierdensestraat te Rijssen. Dat heeft de gemeente Rijssen-Holten laten weten in een twitterbericht. De historische tribune moet plankje voor plankje worden ontmanteld en langs het hoofdveld van het nieuwe sportpark in Opbroek weer worden opgebouwd.

Rijssen Vooruit is met RKSV gefuseerd en de daardoor ontstane club SV Rijssen gaat in Het Opbroek voetballen. Er is de nieuwe club en zeker het smaldeel van Rijssen Vooruit veel aan gelegen de Engelse tribune uit 1929 te behouden. Dat kan door nauwkeurige ontmanteling en herbouw. Daar is geld voor nodig en een ton van de provincie Overijssel is een aangename aanzet.

Een soortgelijke tribune staat aan het veld bij AVC Heracles in de wijk Kollenveld te Almelo en ook die is door zorgvuldige afbraak en herbouw gered van de sloop, want kon niet mee toen Heracles de voormalige accommodatie aan de Bornsestraat verliet voor het huidige stadion aan de Weezebeeksingel. Met de 'verhuizing'van de markante tribune is een bedrag van twee ton nodig. Ook de gemeente draagt bij, naar verluidt vijftigduizend euro.

 

 

Deel dit nieuws!