De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Twenterand wil na burgemeester nu ook gemeentesecretaris lozen

Twenterand wil na burgemeester nu ook gemeentesecretaris lozen

VRIEZENVEEN – De gemeente Twenterand wil van gemeentesecretaris Ten Brinke af. Er zou ‘in overleg’ tot de conclusie zijn gekomen dat hij moet inrukken. Over een afkoopsom is niets bekend. Er zijn al jaren spanningen tussen de gemeenteraad enerzijds en de gemeentesecretaris anderzijds. In de vorige raadsperiode ontstond al veel animositeit over de macht die Ten Brinke had of naar zich toetrok, waarbij hij zich van het primaat van de raad weinig aantrok.

Als enige gemeentesecretaris in Twente heeft Ten Brinke in Vriezenveen een vaste plek aan de tafel der wethouders. In een aantal dossiers is hij ook de onderhandelaar 'én de spreekbuis, zowel in politieke als juridische affaires, zonder dat er veel zegen op ’s mans werk lag.

Vooral de raadsfractie van GBT had hierop veel kritiek, al in de vorige raadsperiode, toen de partij nog in de oppositiebanken zat, maar ook nu ze de absolute meerderheid heeft en drie van de vier wethouders levert. Dat was van meet af aan een bom die wel moest barsten.

Ten Brinke werd indertijd aangetrokken door burgemeester Visser met als opdracht een krachtige organisatie neer te zetten. Ten Brinke deed dat zo goed dat Visser de grip op hem verloor. Als bekend zegde de gemeenteraad van Twenterand twee jaar geleden het vertrouwen in Visser (sindsdien neemt interim-burgemeester Van der Kolk waar) op en in lijn daarmee is nu ook besloten om het vertrek van  de gemeentesecretaris af te dwingen. Het betekent dat er een fris span op de bok komt, want behalve een nieuwe burgemeester ook een verse gemeentesecretaris.

Deel dit nieuws!