De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Dinkelland investeert in raadszaal mede met oog op Noaberkracht

Dinkelland investeert in raadszaal mede met oog op Noaberkracht

DENEKAMP – De gemeente Dinkelland trekt 156.000 euro uit ten behoeve van de vernieuwing van de technische uitrusting van de raadszaal en een gedeeltelijke herinrichting.

Sinds de ingebruikname van het nieuwe schip van staat in de hoofdkern van de gemeente is er niets meer veranderd en zijn de technische voorzieningen ingehaald door de tijd en bovendien afgeschreven en gedateerd. Er is volgens het college van burgemeester en wethouders ‘ronduit sprake van achterhaalde en afgeschreven techniek’ in het bestuurlijke bastion.

De tweede aanleiding voor modernisering is de wenselijkheid om ‘de inrichting en stoffering van de raadszaal een update te geven’, conform ‘de breed in de raad levende wens om de huidige sfeer en uitstraling (koel, afstandelijk, zakelijk) te wijzigen naar een uitstraling die past bij hoe de raad wil werken (betrokken, dichter bij elkaar, op samenwerking gericht, informeel). Om die reden moet de raadszaal meer geschikt worden gemaakt voor multifunctioneel gebruik.

De gemeenteraad van Dinkelland stemt van harte in met de investering. Het idee is dat op termijn de raadzalen van de in  Noaberkracht ambtelijk samenwerkende gemeenten Dinkelland en Tubbergen zijn voorzien van dezelfde technische uitrusting. Dit zou moeten bijdragen aan een professionele bedrijfsvoering. De raad van Dinkelland stemt in met de investering.

Deel dit nieuws!