De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • CDA in Overijssel wil steun huisvesting jonge asielzoekers in Goor

CDA in Overijssel wil steun huisvesting jonge asielzoekers in Goor

GOOR - De provincie Overijssel zou steun moeten geven aan gemeenten die minderjarige vluchtelingen willen opvangen. Dat vindt de statenfractie van het CDA, dat onder meer wijst op plannen voor de huisvesting van twaalf minderjarige asielzoekers in een voormalige peuterspeelzaal te Goor. Ook in de gemeente Zwolle ligt een plan voor opvang.

Het gaat met name hulp ten behoeve van om alleenstaande kinderen uit het vluchtelingenkamp Moria op het Griekse eiland Lesbos. De gemeenten Hof van Twente en Zwolle hebben aangegeven dat zij een aantal van deze kinderen willen helpen en eventueel ook opvangen, mocht de regering besluiten ze naar Nederland te halen.

‘De situatie van deze kinderen is zeer kwetsbaar, helemaal als daar ook het coronavirus breed verspreid wordt', meldt het christendemocratische statenlid Piksen uit Hellendoorn. Hij vindt dat gemeenten het opvangen van deze alleenstaande minderjarige vluchtelingen niet moet worden opgedrongen. ‘Maar als ze er wel voor kiezen, dan is het goed dat de provincie ze daarbij helpt. 'Zoals dat ook ten tijde de vorige vluchtelingencrisis in 2016/17 is gebeurd.’ Piksen vraagt een reactie van het college van gedeputeerde staten.

In de gemeente Hof van Twente zou de Goorse peuterspeelzaal moeten worden verbouwd tot woonruimte en vervolgens verhuurd aan de jeugdzorginstelling Jarabee voor 24-uursbegeleiding. De gemeenteraad heeft meermalen aangegeven geporteerd te zijn voor alle vormen van opvang, onder meer ook huisvesting en integratie.

 

 

Deel dit nieuws!