De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Stichting Lonnekerberg vreest milieuschade gronddepot; SP op bres

Stichting Lonnekerberg vreest milieuschade gronddepot; SP op bres

ENSCHEDE – Er leven bij de Stichting Lonnekerland in Enschede zorgen over de inrichting van een gronddepot aan de Grefteberghoekweg met een omvang van zo’n drie hectare met een hoogte van drie meter . De vrees bestaat dat er vervuilde grond van de Technology Base Twente zal worden gestort. Gesproken wordt over zo’n negentigduizend kubieke meter zand, met een hoogte van drie meter. De raadsfractie van de SP in Enschede heeft over de kwestie inmiddels vragen voorgelegd aan het college van burgemeester en wethouders.

Het nieuwe gronddepot zou moeten worden ingericht op een perceel dat volgens de Stichting Lonnekerland een hoge landschappelijke waarde. Het ligt bovenstrooms van het nieuwe natuurgebied en het Natura 2000-gebied Lonnekermeer.

Volgens SP-fractievoorzitter Futselaar is het  bijzonder te waarderen dat de Stichting Lonnekerland moeite doet om de bewoners van Enschede te behoeden voor eventuele schade aan het milieu. ‘Ik heb ervaren dat de Stichting met haar kennis van zaken een belangrijke bijdrage kan leveren aan het behoud van ons milieu en bescherming van de ruimte rond het gronddepot in het bijzonder. Dat is ook de reden dat de SP het signaal dat afgegeven wordt zeer serieus neemt.’

Zo wil Futselaar van het college weten waarom de grond niet op de Technology Base kan worden gestort, dat scheelt een bult verplaatsingskilometers, en of het college kan garanderen dat met het gronddepot in het kwestieuze gebied aan alle huidige ruimtelijke en milieutechnische voorwaarden inzake bodemkwaliteit, grondtransport en grondopslag kan voldoen.

  

Deel dit nieuws!