De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Vierduizend euro extra voor huisvesting Stichting Goors Museum

Vierduizend euro extra voor huisvesting Stichting Goors Museum

GOOR – De gemeente Hof van Twente verstrekt volgend een extra subsidie van vierduizend euro aan Stichting Goors Historisch Museum. Dat heeft te maken met een nieuw huurcontract van de NS voor de huur van het uit 1865 daterende stationsgebouw waar het Goors Historisch Museum gevestigd is.

De huur is vanaf 1 januari 2020 verhoogd tot een bedrag van zevenduizend euro, wat een marktconforme prijs wordt genoemd. De stichting heeft het college van burgemeester en wethouders gevraagd om een jaarlijkse financiële bijdrage van zeven mille, waarmee het museum in stand kan worden gehouden. Het college wil het voorshands volgend jaar bij vierduizend euro houden en over de subsidie voor 2021 en later nadere afspraken maken in het kader van een ‘integrale afweging’ bij de vaststelling van het financieel meerjarenperspectief der gemeente Hof van Twente.

In het Goors Historisch Museum wordt het verhaal van de geschiedenis van het Twentse Haagje in woord en beeld verteld, met onder meer een fors bemeten maquette van het Goor van 1560 uitzag, een overzicht van de havezaten en kastelen rond Goor, waar de borgmannen woonden.

 

Deel dit nieuws!