De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • CDA hekelt plan voor betaald parkeren in natuurgebieden Overijssel

CDA hekelt plan voor betaald parkeren in natuurgebieden Overijssel

HELLENDOORN - De statenfractie van het CDA in Overijssel is tegen het invoeren van betaald parkeren door natuurorganisaties. ‘Natuurbeleving hoort gratis te zijn en geen 1,45 euro per uur of zeven euro per dag aan parkeergeld te kosten', zegt het Hellenoornse statenlid Piksen van de christendemocraten.

'Een wandeling maken neemt al gauw twee tot drie uur in beslag, nog langer als ook een bezoek aan de horeca wordt gebracht. Dan gaat het om een serieus bedrag, waarbij de horeca er vaak bij in zal schieten. Bovendien hoort de natuur voor iedereen bereikbaar te zijn en door parkeergeld te heffen, zullen veel mensen af zien van een bezoek aan bos of heide’, aldus Piksen. Hij wijst er tevens op dat de natuurorganisaties al subsidiegeld van de overheid ontvangen, opgebracht door de belastingbetaler. ‘Die draait ook nog eens op voor parkeergeld dat deze organisaties willen gaan vragen.’

Het plan van Natuurmonumenten om bezoekers van de natuurgebieden, in casu de Sallandse Heuvelrug bij Nijverdal, leidde van de week al tot vragen van de gemeenteradsfractie van Lokaal Hellendoorn. In elk geval get proviciale CDA sluit hier nu bij aan. Piksen wijst ook nog  op de overlast zorgt die in de omgeving van een natuurgebied lan ontstaan doordat bezoekers 'ongetwijfeld op zoek gaan naar een gratis parkeerplek'. De fractie van het CDA wil weten hoe het college van gedeputeerde staten hier over denkt, zoals Lokaal Hellendoorn duidelijkheid wil van burgemeester en wethouders.

 

 

Deel dit nieuws!