De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Ontwikkelingsmaatschappij Oost NL krijgt met De Jong vrouw aan roer

Ontwikkelingsmaatschappij Oost NL krijgt met De Jong vrouw aan roer

HENGELO – Bij de ontwikkelingsmaatschappij Oost NL maakt directeur Prins plaats voor opvolger De Jong. Zij neemt formeel per 1 juli zijn plaats en is tijdens de Algemene Vergadering officieel benoemd. De Jong kent Oost NL goed vanwege haar functie als commissaris van Topfonds Gelderland, waarvan Oost NL fondsmanager is. Ze blijft lid van de Raad van Toezicht van de Autoriteit Financiële Markten (AFM) en lid van de Raad van Commissarissen van Ambulance Amsterdam.

 'Ik kom binnen in een tijd dat het duidelijk is waar de ontwikkelmaatschappij voor bedoeld is: het duurzaam versterken van de regionale economie’, heeft ze in persbericht laten optekenen. ‘We kunnen nu meer dan ooit onze toegevoegde waarde laten zien. Door ondernemers direct te ondersteunen en tegelijkertijd te werken aan een veerkrachtige en innovatieve economie. Dat maakt dat ik met veel enthousiasme met deze taak aan de slag ga.’

De Jong neemt de taken over van Prins die ruim jaar algemeen directeur bij Oost NL was. Na zich ruim twintig jaar in uiteenlopende functies te hebben ingezet voor de economie in Oost-Nederland gaf hij eind vorig jaar aan dat het tijd is voor een opvolger. Oost NL is de ontwikkelingsmaatschappij van Oost-Nederland. In opdracht van het ministerie van Economische zaken en de provincies Overijssel en Gelderland moet de organisatie de regionale economie versterken. Met overheidsgeld investeert Oost NL in ruim 220 bedrijven met een totaal fondsvermogen onder beheer van ruim 330 miljoen euro.

Bij het toekennen van een veelbesproken lening aan LithiumWerks kreeg Oost NV vorig jaar zwaar onder kritiek te liggen omdat eigenaar Koolen van dit 'batterijenbedrijf' 7,5 miljoen overheidsgeld kreeg na een soepele toepassing van de regels. Uiteindelijk  kwam het in Enschede gedachte bedrijf er niet en het meeste geld niet terug. Het kostte gedeputeerde Van Hijum bijna zijn baan. 

 

Deel dit nieuws!