De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Voor aanpassingen oude N18 in Haaksbergen 3,5 miljoen op plank

Voor aanpassingen oude N18 in Haaksbergen 3,5 miljoen op plank

HAAKSBERGEN - De gemeente Haaksbergen is geslaagd in de opzet voldoende geld bij Rijkswaterstaat en de provincie Overijssel bijeen te harken om de oude N18 aan te passen zonder gemeentelijk geld aan te wenden. Rijk en provincie leggen 3,5 miljoen op tafel voor verkeersaanpassingen en herinrichtingen. De bedoeling is op afzienbare termijn met de werkzaamheden te starten.

Volgens wethouder Scholten, die zich de blaren op de tong heeft onderhandeld om het zover te krijgen, is het mogelijk maatregelen te treffen met als doel verkeersgebruikers te dwingen de snelheid te temperen. ‘Deze weg is simpelweg niet meer voor snel- en doorgaand verkeer bedoeld.’

De gemeenteraad heeft alle belangen gewogen, zoals die van omwonenden, weggebruikers, ondernemers en natuuradepten, en bij meerderheid besloten dat de snelheid op de weg omlaag moet. Volgens wethouder Scholten zijn het verbeteren van de verkeersveiligheid en leefbaarheid de belangrijkste doelstellingen van de aanpassingen. Het geld dat nu beschikbaar komt van provincie en rijksoverheid is puur en alleen bedoeld voor het aanpassen van de weg en mag niet voor andere doeleinden gebruikt worden. De provincie stelt normaliter als voorwaarde dat een gemeente meebetaalt aan dit soort klussen, maar dat weigerde de gemeenteraad pertinent. De provincie gaat er nu mee akkoord dat de bijdrage van Rijkswaterstaat mag worden aangemerkt als gemeentelijk geld.

 

 

Deel dit nieuws!