De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Drie ton voor 'arrangementen' gemeenten vanwege coronacrisis

Drie ton voor 'arrangementen' gemeenten vanwege coronacrisis

HENGELO – De gemeenten Borne, Haaksbergen, Hellendoorn, Hengelo, Rijssen-Holten en Tubbergen en Wierden krijgen geld van de provincie Overijssel om samenwerkingsacties in hun stads- en dorpscentra van de grond te krijgen. De provincie stelt er drie ton voor beschikbaar.

Ook zes gemeenten buiten Twente krijgen provinciaal geld, waaronder Deventer en Zwolle. Opmerkelijk is dat Almelo en Enschede nog niet op de lijst staan, maar ze kunnen nog een beroep doen op het steunpakkket.

Vooral ondernemers in stads- en dorpscentra worden hard getroffen door de coronacrisis, waarbij er volgens de provincie sprake is van een forse terugval in omzet tot wel negentig procent. ‘Ondanks steunmaatregelen vanuit de rijksoverheid zijn acute samenwerkingsacties noodzakelijk’, aldus gedeputeerde Van Haaf van Economische Zaken.

Volgens de gedeputeerde is het idee dat de gemeenten gaan zorgen voor arrangementen van bedrijven, winkels, instellingen, verenigingen en anderen. ‘Waar partijen elkaar voor de crisis nog niet goed konden vinden zie ik nu een versnelling ontstaan. Ik hoop dat gemeenten ook na de crisis blijven bouwen aan de basis die nu voor samenwerking wordt gelegd.’

Deel dit nieuws!