De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Grondige metamorfose moet Wilminkplein in Enschede allure geven

Grondige metamorfose moet Wilminkplein in Enschede allure geven

ENSCHEDE - De trap naar het Intercity Hotel op het Wilminkplein in de binnenstad van Enschede ondergaat een grondige metamorfose. De deklaag wordt volledig verwijderd en voorzien van een nieuw uiterlijk. De aanleiding voor het onderhoud aan de trap zijn lekkages naar onderliggende delen. Ook moet het karakter van het plein, dat nu sociaal onveilig heet te zijn door onder meer (drugs)handelpraktijken, (hang)jongeren en (openbare) dronkenschap, aantrekkelijker worden voor alle bezoeker

De bedoeling is, schrijft stadschroniqueur Kroes van Binnenstad Magazine ; de huiskamer van de stad worden waar mensen elkaar kunnen ontmoeten, elkaar kunnen inspireren, zich kunnen vermaken, waar kennis gehaald en gedeeld kan worden en waar op kunstzinnig gebied veel te beleven en te leren valt.' In overleg met de opdrachtgevers architect Vos het concept ontwikkeld voor een culturele hotspot waar alle Enschedeërs zich straks thuis moeten voelen. Eerder ontwikkelde Vos soortgelijke projecten in onder meer Amsterdam, Delft, Kerkrade, Oslo en Keulen.

Het verplaatsen van de theater-entree naar het Wilminkplein en het inpassen van de bibliotheek in het muziekkwartier, waar ook Kaliber Kunstenschool en poppodium Metropool zijn gehuisvest, had nogal wat voeten in de aarde. Vandaar dat de voorbereidingen meer tijd hebben gekost dan was voorzien.  In het Binnenstad Magazine citeert Kroes directeur Hartman van het Wilminktheater die gewag maakt van ' een complex proces, ook omdat er veel partijen bij zijn betrokken’. Ze spreekt de hoop uit dat de verbouwing  medio dit jaar kan beginnen.

 

 

Deel dit nieuws!