De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Na invoeging betaalbare woningen groen licht bouwplan De Esch

Na invoeging betaalbare woningen groen licht bouwplan De Esch

TUBBERGEN - Er was vanavond veel hoon voor en kritiek op het CDA in Tubbergen over de totstandkoming het nieuwe woonwijkje op De Esch in Tubbergen. De christendemocraten eisten impliciet de eer op, de andere fracties menen dat de bouw ondanks het CDA plaatsvindt, want na aanpassingen, onder meer door invoeging van 'betaalbare' woningen.

Het aannemersbedrijf Steggink uit Reutum gaat  51 woningen bouwen, maar anders dan voorheen, met een gevarieerder aanbod, met meer prijsvariatie, waardoor ook starters de mogelijkheid krijgen een kavel te kopen. Dat was een eis van de meerderheid van de gemeenteraad én van de Raad van State. Ook omwonenden wezen op tegenstrijdigheden tussen woord en daad bij de planvorming.

Vanavond waste fractievoorzitter Luttikhuis van het CDA haar handen in onschuld over de valse start en het verzet , want aan de christendemocraten had al het burgerlijke, politieke en staatsrechtelijke rumoer niet gelegen. Door het oponthoud van bezwaarden en procedures is het volgens alleen maar duurder geworden. Luttikhuis ging tijdens het debat procedureel noch inhoudelijk in op de bezwaren die er van diverse kanten waren geweest, in veel gremia. Ze oogstte verwondering en irritatie. Niet alleen de oppositie, ook coalitiepartner GB/VVD wees bij monde van voorman Van der Graaf fijntjes op de 'geen schoonheidsprijs'-rol van het CDA. Namens de fractie van Dorpen Centraal stelde woordvoerder Plegt dat het 'een rommelig proces' is geweest, waarbij hij zei dat wat eerder niet kon nu wel kan toch wél kan: minder dure kavels. Daar sloot PvdA-raadslid Wessels op aan toen hij vaststelde dat er nu op De Esch wél mogelijkheden zijn voor starters en senioren.

Uiteindelijk stemde de gemeenteraad unaniem in met het gewijzigde plan voor de woningbouw op de Esch aan de Almeloseweg, tegenover het standbeeld van de priester/politicus Schaepman.

 

 

 

 

 

Deel dit nieuws!