De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Uitbreiding in Enschede en elders ter wereld tekent megagroei Xsens

Uitbreiding in Enschede en elders ter wereld tekent megagroei Xsens

ENSCHEDE – Het bedrijf Xsens, producent en ontwikkelaar van bewegingssensoren, gaat zijn vestiging in Enschede fors uitbreiden met een tweede gebouw van drie verdiepingen naast het huidige pand op het Kennispark in Enschede. De uitbreiding leidt tot een aanzienlijke stijging van omzet en werkgelegenheid.

Door de uitbreiding met 1.800 vierkante meter kan Xsens de productie en het personeelsbestand bijna verdubbelen. Hiermee speelt het bedrijf in op een wereldwijd groeiende vraag naar haar innovatieve bewegingssensoren en software. De bedoeling is de komende jaren door te groeien van 120 tot tweehonderd personeelsleden en een omzet van 25 miljoen dollar.

Er is bewust gekozen voor uitbreiding van de productie in Enschede vanwege de faciliteiten in de regio. Xsens werkt nauw samen met onder meer de Universiteit Twente, TRIMM en Roessingh R&D. Ook de nieuwbouw wordt gerealiseerd door regionale partners. Het bouwbedrijf Droste zal de uitbreiding realiseren naar een ontwerp van het architectenbureau IAA. Naar verwachting is de bouw volgend jaar maart afgerond. De planning is een feestelijke opening  te houden als Xsens 21 jaar bestaat, op 6 april 2021.

Xsens begon in 2000 als spin-off van de Universiteit Twente en groeide uit tot een wereldspeler op het gebied van de ontwikkeling en productie van bewegingssensoren en ondersteunende software. Drie jaar geleden werd het bedrijf overgenomen door branchegenoot mCube en momenteel draait Xsens een fors groeiende omzet, tot nu negentien miljoen dollar. De afzet vindt met name plaats in Europa, Noord- en Zuid-Amerika en Azië. Naast de hoofdvestiging in Enschede beschikt Xsens al ruim tien jaar over een vestiging in Californië. Vanwege de snel groeiende vraag in Azië heeft Xsens recent nieuwe vestigingen geopend in Hong Kong, Bangalore (India) en Shanghai (China). In China vindt ook een deel van de productie plaats.

Deel dit nieuws!