De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Hengelo in beroep tegen doorgaan plan woningbouw Megahome

Hengelo in beroep tegen doorgaan plan woningbouw Megahome

HENGELO – Het college van burgemeester en wethouders der gemeente Hengelo gaat in hoger beroep tegen het rechterlijke vonnis om een bouwplan van de failliete projectontwikelaar Megahome bij het Gezondheidspark doorgang te laten vinden. Het college vindt dat de bezwaren van de gemeente Hengelo tegen het plan zwaarwegend zijn en dat uiteindelijk de gemeente gerechtigd is een bouwplan te (laten) maken en dus niet Megahome.

De inzet is de bouw van 43 woningen waarop curator Van der Hel aanstuurt in zijn hoedanigheid van curator in het faillissement van NPB Beheer BV en Megahome.nl Grond BV te Zenderen. Van der Hel spande de zaak aan toen de gemeente Hengelo besloot tot de weigering van een omgevingsvergunning voor de verrijzenis der huizen en hij is het gelijk gesteld. Het college wil nu dus daartegen hoger beroep aantekenen.

Het college wil met in achtneming van de uitspraak van de rechtbank én een nader advies van de stadsbouwmeester een nieuwe beslissing op bezwaar nemen. De rechtbank was in de eerste zaak van oordeel dat het oordeel over de redelijke eisen van welstand in dit geval niet op het advies van stadsbouwmeester Veenink (van Het Oversticht) kan worden gebaseerd. Naar de mening van het college is zulks betwistbaar en voegt de daad bij dit woord. 'Om die reden hebben wij besloten hoger beroep aan te tekenen', meldt het college.

 

Deel dit nieuws!