De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Opnieuw brand bij kinderboerderij Nijverdal; vermoeden van opzet

Opnieuw brand bij kinderboerderij Nijverdal; vermoeden van opzet

NIJVERDAL  - Er rust nog geen zegen op de nieuwe kinderboerderij aan de westkant van Nijverdal. Al jaren is er verzet in de buurt en nu is er ten tweede male brand gesticht op het boerderijterrein aan de  Derde Kampsweg. Een houtstapel op het erf ging in vlammen op. De brandweer vermoedt opzet.

Er is jaren geprotesteerd tegen de vestiging van de kinderboerderij door een aantal omwonenden, maar ze bij zowel het gemeentebestuur als de Raad van State het deksel op de neus. Het initiatief van ex-wethouder Paalman der gemeente Hellendoorn en voorman Hengstman kreeg van meet af behalve veel bijval, onder meer van de gemeente, de basisscholen en natuur- en milieuorganisaties, die hun diensten aanboden, ook kritiek vanuit de buurt, die verkeersdrukte en -gevaar vermoedden.

De eerste brand was in maart toen een container annex schaftruimte op het terrein in de hens ging, vanavond brandde een houtstapel bij de boerderij en dankzij attent ingrijpen van omwonenden kon worden voorkomen dat het ten koste ging van bouwsels en/of beesten op het erfterrein.

 

Deel dit nieuws!