De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Vonhof wil meer ruimte voor sport in buitenlucht en verblijfstrecreatie

Vonhof wil meer ruimte voor sport in buitenlucht en verblijfstrecreatie

ENSCHEDE –Als het aan voorzitter Vonhof  van MKB Nederland ligt moet er eind deze maand weer de gelegenheid zijn om buiten te sporten en zouden de regels er meer ruimte worden geboden voor de verblijfsrecreatie hier te lande. Dat liet de in Enschede geboren en in Zwolle woonachtige voorman van MKB Nederland hedenmiddag op Radio 1 weten.

Daar is voorzitter Bruls van het Nationaal Veiligheidsberaad het hartgrondig mee eens. Hij is in het dagelijks leven burgemeester van Nijmegen en de primus inter pares van de voorzitters der 26 Veiligheidsregio’s, onder wie burgemeester Van Veldhuizen van Enschede als voorzitter van de Veiligheidsregio Twente. In de buitenlucht kunnen sporten en de verblijfsrecreatie mag wat soepeler... Wij zouden graag zien dat mensen daar weer wat meer mogelijkheden voor krijgen’, aldus Bruls.

Vonhof en Bruls vinden dat het kabinet hiertoe komende week mogelijkheden dient te bieden. Dat zou dan dinsdag moeten gebeuren, want dan staat weer een toespraak voor volk en vaderland van minister-president Rutte op de rol, met eventueel verruiming van de mogelijkheden binnen de door het coronavirus gedicteerde anderhalve meter-maatschappij.

 

Deel dit nieuws!