De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Haaksbergen moet op rand faillissement rap 4,5 miljoen bezuinigen

Haaksbergen moet op rand faillissement rap 4,5 miljoen bezuinigen

HAAKSBERGEN – Het tekort van de gemeente Haaksbergen over vorig jaar valt zeker 1,4 miljoen euro hoger uit, want leken de boeken te sluiten met een tekort van 3,1 miljoen, dat wordt zeker 4,5 miljoen. De gemeente is technisch failliet en vecht voor  haar voortbestaan. Dat kan alleen door het hakmes te hanteren.

De gemeenteraad kan niets meer ontzien, alles staat ter discussie, in het aanschijn va het anders dreigende failissement, oftewel opheffing van de gemeente. Zo staat de nieuwbouw ten behoeve van de school voor voortgezet onderwijs Het Assink, die de gemeenteraad eind vorig jaar tegen de zin van het college van burgemeester en wethouders doordrukte, nu toch weer ter discussie.
 
Er gaat meer op de schop, want de provincie Overijssel heeft de begroting 2020 afgekeurd vanwege – toen nog - een tekort van 2,1 miljoen, dat nu dus door extra tegenvallenden nabranders op zo'n de 4,5 miljoen zou uitkomen. De ambtelijke aansturing en prioritering van de afgelopen jaren heet volstrekt onvoldoende te zijn en moet binnen zes jaar op orde worden gebracht, inclusief een weerstandsvermogen van tenminste drie miljoen. Dat vergt de genoemde opdracht om 4,5 miljoen om te buigen.
Genoemde hakmesslachtoffers zijn investeringen terug te draaien (zoals de nieuwbouw voor Het Assink), alle subsidies te heroverwegen en de belastingen stevig te verhogen.

Deel dit nieuws!