De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Twence boekt over vorig jaar een netto winst van 11,8 miljoen euro

Twence boekt over vorig jaar een netto winst van 11,8 miljoen euro

HENGELO – Het overheidsbedrijf Twence, dat afval verbrandt en energie opwekt, boekte vorig jaar een nettowinst van 11,8 miljoen euro. Dat is wel minder dan de 14,5 miljoen van vorig jaar, maar nog altijd aanzienlijk. De omzet bedroeg vorig jaar 116,8 miljoen en bestond voor 42 procent uit de opbrengst van herbruikbare materialen, grondstoffen en energie. In de aandeelhoudersvergadering is deze week het financieel jaarverslag door de Twentse gemeenten/aandeelhouders vastgesteld.

Twence leverde ruim zevenhonderd GWh warmte en stoom voor stadsverwarming en industrieel warmtegebruik, vergelijkbaar met het jaarverbruik van bijna 60.000 huishoudens. Daarnaast leverde Twence energie uit zijn zonneparken. Er is 479 GWh groene elektricilteit aan het openbare net geleverd, voldoende voor ongeveer 171.000 huishoudens.

De markt was volgens directeur Kapteijn afgelopen jaar 'volop in beweging', maar het bedrijf hield volgens hem de focus op het leveren van duurzame energievoorzieningen en het produceren van grondstoffen uit afval en biomassa. Een hoogtepunt is volgens de leidsman de start van de communale samenwerking tussen de aandeelhouders van Twence en Münster.

Deel dit nieuws!