De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • College in Almelo wil minimumprijs woningen oude stadhuis verlagen

College in Almelo wil minimumprijs woningen oude stadhuis verlagen

ALMELO – De gemeente Almelo kan leven met de verkoop van appartementen in het voormalige gemeentehuis beneden de minimumprijs van 175.000 euro per woning. De bedoeling is de prijs van dertien loftwoningen met dertig mille te verlagen tot 145.000 euro.

Volgens het college van burgemeester en wethouders is de verlaging van de prijs aanvaardbaar, want blijft de metamorfose ‘nog steeds’ binnen het woningbouwprogramma. Immers, de aantallen veranderen niet en ook de verhouding koop en huur blijft intact. Ook past het binnen het bestemmingsplan.

Van een verslechtering van de toegevoegde waarde van de ombouw van het gewezen stadhuis voor de ontwikkeling van de binnenstad zou evenmin sprake zijn ‘omdat er sprake is van slechts veertien procent van het totale aanbod en de overige koopappartementen zeer ver boven de ondergrens worden aangeboden’. Het is bovendien zo dat het verbreden van het woningaanbod ook een toename van de voorgestane ‘keuzevrijheid’ inhoudt.

Het college wijst verder op het belang van een gemengde bevolkingssamenstelling en op het stimuleren van sociale betrokkenheid vanuit wijken en dorpen. ‘Een gemengd samengestelde bevolking draagt immers bij aan het ontstaan van levendige en aantrekkelijke wijken waarin oog voor elkaar is.’ 

Het is voor het college al met al reden om van de contractueel beschreven ‘harde eisen’ af te wijken: maximaal 116 appartementen en minimale koopprijs 175.000 euro.

Deel dit nieuws!