De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Nieuwbouw van Gilde College Attendiz in Hengelo kost 5,4 miljoen

Nieuwbouw van Gilde College Attendiz in Hengelo kost 5,4 miljoen

HENGELO – Op de plek waar ooit het Gilde College aan de Bandoengstraat te Hengelo stond zal een nieuwe school voor Attendiz komen te staan. De gemeente Hengelo wil daar 5,4 miljoen euro voor beschikbaar stellen. Attendiz beschikt over een lerarenkorps van zo'n 35 formatieplaatsen en leidt leerlingen op tot vakmanschap in een specifieke branche binnen de Arbeidsmarkt Gerichte Leerweg van het Voortgezet Speciaal Onderwijs.

Het oude gebouw aan de Bandoengstraat is de afgelopen maanden gesloopt. In de nieuwe school leren jongeren die het speciaal onderwijs hebben gehad sociale en werknemersvaardigheden, zodat ze zich later kunnen redden in de maatschappij en op de arbeidsmarkt. Dat is ook wat de gemeente Hengelo zegt na te streven en wat belangrijk wordt genoemd in de maatschappelijke ontwikkeling van de stad. De beoogde nieuwbouw is ontworpen door de Twentse vestigingen van ‘NOHNIK architecture en landscapes’ en VDNDP.

Attendiz biedt branchegerichte vakkennis aan en mikt op de al dan niet gesubsidieerde arbeidsmarkt, een voorbereiding op het Middelbaar Beroeps Onderwijs (MBO) of een plek binnen de arbeidsgerichte dagbesteding. Er zijn veel praktijklokalen daarenboven een sportvoorziening, een werkcafé en de buitenspeelplaats. Deze faciliteiten zijn buiten de schooluren te gebruiken door andere belangstellenden, met een gerichte buurtfunctie.

De school wordt naar verwachting in het schooljaar 2022/2023 in gebruik genomen.
 

Deel dit nieuws!