De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Hengelo toont beelden internationaal faamrijke zoon van de stad

Hengelo toont beelden internationaal faamrijke zoon van de stad

HENGELO – Bij het station Twente Centraal in Hengelo zijn vandaag acht beelden van de van oorsprong Twentse maar internationaal gelauwerde  kunstenaar Rinus Roelofs geplaatst. Roelofs is in Hengelo geboren en studeerde wiskunde aan de UT te Enschede. De kunstenaar in hem denkt aan vormen en structuren; de exacte kunst past prettig in dat kader. Vandaar dat hij na de UT  voor een vervolgstudie aan de AKI in Enschede koos.

Roelofs maakte de acht beelden die nu in Hengelo in de openbare ruimte zijn te zien en eerder in Barcelona waren te zien als ode aan de wetenschap. Ze kwamen naar Hengelo op instigatie van voorzitter Noltes van de stedelijke stichting HeArtpool. Curieus is dat wethouder Van Wakeren van Kunst en Cultuur in Hengelo de plaatsing van de beelden in Hengelo mogelijk maakte door geld aan te wenden dat eerder in de HeArt Gallery aan de Drienerstraat werd gestoken, waarvan Noltes voorzitter was. De subsidiëring van de galerie werd beëindigd, waardoor het bestuur onder protest en gefrustreerd de handdoek gooide.

De wethouder van Pro Hengelo toonde zich vandaag enthousiast over de beelden bij het station, want twitterde: 'Eerst in Barcelona, nu bij ons. Geweldige tentoonstelling voor onze stad.'

 

 

 

 

 

 

Deel dit nieuws!