De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • College in Enschede zit in de maag met plannen voor nieuw zwembad

College in Enschede zit in de maag met plannen voor nieuw zwembad

ENSCHEDE -  De twijfel over de bouw van een nieuw zwembad in Enschede neemt toe. Op ambtelijk niveau wordt volgens bronnen in het stadhuis overwogen  van uitstel over te gaan tot afstel. Niet voor de eeuwigheid, maar voor het ogenblik. Dat zou betekenen dat een besluit  over het hoe en wat wordt opgeschort en dus buiten de meerjarenbegroting zou blijven.

Benadrukt wordt dat het college van burgemeester en wethouders formeel nog geen standpunt heeft bepaald. Wel besloot het college de afgelopen tijd een paar keer tot haalbaarheidsonderzoeken en temporisering. De eerste plannen voor nieuwbouw/uitbouw in het Diekmangebied dateren van de vorige collegeperiode. Nadien werd politiek beraad geregeld opgeschort.

Het plan voor nieuwbouw stuitte vóór de verkiezingen op tegenstand van Burger Belangen Enschede (BBE), dat destijds in de oppositie zat, maar werd door de toenmalige coalitie over de streep getrokken, onder aanvoering van D66 en ChristenUnie. Onderwijl vraagt de oppositiepartij CDA - niet voor het eerst - naar de voortgang der dingen en de stand van zaken.

 

Deel dit nieuws!