De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Oldenzaal koploper en 'partner 'met Groene Schoolpleinen Overijssel

Oldenzaal koploper en 'partner 'met Groene Schoolpleinen Overijssel

OLDENZAAL - De provincie Overijssel heeft de gemeente Oldenzaal een prominente rol gegeven als 'partnergemeente' op het vlak van Groene Schoolpleinen. Het gemeentebestuur verwacht er veel van, onder andere dat scholen in Oldenzaal groene schoolpleinen kunnen realiseren. Het is behalve van de provincie Overijssel ook een project van IVN, Natuur en Milieu Overijssel en Springzaad.

Volgens wethouder Zinkweg is het belangrijk dat kinderen 'in een groene omgeving worden uitgedaagd om te bewegen en te leren'.  De gemeente kan, teneinde dit te bereiken, gebruikmaken van de kennis bij de provincie en krijgt extra ondersteuning, in aanjaaggeld en in kennis en kunde.

Vanuit het partnerproject ‘Groene Schoolpleinen Overijssel’ reikt de provinciale overheid door de gemeente beperkt financiële middelen aan. De financiering van de groene schoolpleinen blijft de verantwoordelijkheid van de scholen zelf. De gemeente geeft aan te willen meedenken met scholen en te gaan onderzoeken waar mogelijkheden zijn.

Deel dit nieuws!