De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Enschede trekt 45.000 euro uit voor activiteiten in inclusieve stad

Enschede trekt 45.000 euro uit voor activiteiten in inclusieve stad

ENSCHEDE - Het college van burgemeester en wethouders der gemeente Enschede heeft besloten ook dit jaar de lokale LHBTI+ organisaties een subsidie van 45.000 euro te geven ten behoeve van activiteiten in de stad. Van dat bedrag is 11.500 euro bestemd voor activiteiten om de zichtbaarheid van LHBTI+ te versterken, zoals de ‘Th!nk with Pride Summernight’ van de Hogeschool Saxion.

Volgens wethouder Kampman gaan veel bekende activiteiten ook door, maar ligt een accent op acties om het fenomeen LHBTI+ in Enschede meer onder de aandacht te brengen. ‘Onbekend, maakt onbemind en dat is nergens voor nodig. We willen dat Enschede een inclusieve stad is waar mensen fijn met elkaar samenleven. Dit los van wie je houdt, wat je gelooft en hoe je er uit ziet.’

De wethouder zegt dat vooral uit onderzoek blijkt dat het vergroten van ‘sociale acceptatie hard nodig is’, onder meer in het onderwijs. Onlangs heeft het Sociaal Cultureel Planbureau (SCP) een rapport uitgebracht waaruit blijkt dat het aantal LHBTI-ers dat discriminatie in het onderwijs ervaart in vijf jaar tijd bijna is verdubbeld van acht procent in 2013 naar vijftien procent.

Er zijn dit jaar in Enschede activiteiten met als oogmerk discriminatie in het onderwijs terug te dringen door het in lessen aan de orde te stellen, lezingen te houden en speciale aandacht voor het onderwijs tijdens de Regenboogdagen met educatieve activiteiten. Er zijn daarenboven activiteiten ter bevordering van gezondheid, ontmoeting en zichtbaarheid van LHBTI+’ers. Inzonderheid is er aandacht voor LHBTI+’ers met een beperking dan wel een migratieachtergrond en de emancipatie van lesbische vrouwen, homoseksuele mannen, biseksuelen, transpersonen en mensen met een interseksuele conditie. Enschede wil volgens Kampman niet alleen tijdens de Regenboogdagen een ‘inclusieve stad’ zijn, maar het gehele jaar ‘een stad voor iedereen’.

Deel dit nieuws!