De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Hof van Twente geeft Salut in Goor de ruimte voor acht ton

Hof van Twente geeft Salut in Goor de ruimte voor acht ton

GOOR – De gemeenteraad van Hof van Twente wordt gevraagd acht ton uit te trekken om het zogenoemde Carint-pand aan de Grotestraat in Goor aan te kopen en te verbouwen in samenhang met de eerste verdieping van de bibliotheek. Het college van burgemeester en wethouders stelt voor te komen tot gezamenlijke huisvesting van de bibliotheek, de welzijnsinstelling Salut en de GGD, alles in verbinding met het gemeentehuis.

Het college beoogt een meer adequate huisvesting voor Salut en nauwere samenwerking met de Bibliotheek en de GGD. Ook op de beleving van het centrum van Goor zou het verbeteren van het aanzicht van het Carintpand aan de centrumkant/pleinkant een positief effect hebben. Er is daar ook ruimte voor een gezamenlijke entree met een balie voor alle drie de gebruikers plus een leescaféachtige ambiance met koffieruimte en krantenaanbod.

Na uitgebreid overleg met partners en architect is het gelukt om een verbouwings- en inrichtingsplan te ontwerpen dat voldoet aan alle eisen en bijna alle wensen van de betrokken partners. Ook wordt gedacht aan een kantoor voor de woningcorporatie Viverion.

Het college denkt de jaarlasten van aankoop en verbouw te dekken uit de huuropbrengsten van de beoogde gebruikers. Voor de aankoop heeft het college van burgemeester en wethouders 437.500 euro begroot, met een afschrijvingstermijn van 25 jaar (eerste jaar 25.113 euro), voor de verbouwing, inrichting en bijkomende 362.500 euro (eerste jaar  24.433 euro).

Deel dit nieuws!