De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Deels restauratie Robson-pand in Enschede, plus bouw 58 huizen

Deels restauratie Robson-pand in Enschede, plus bouw 58 huizen

ENSCHEDE –  Er zullen op het Robson-terrein in Enschede 58 woningen worden gebouwd, waarvan 35 grondgebonden, twintig zogenoemde studio’s en drie tiny houses . Het meest markante deel van  het gebouw van de voormalige onderkledingfabrikant blijft staan. Het initiatief voor de herontwikkeling van het gebied bezijden de Blekerstraat komt van de woningcorporatie Domijn. Aan de noordzijde van het plangebied krijgt de nieuwe stadsbeek op termijn de ruimte en wordt een moestuin hersteld.

De woningen worden zonder gasaansluiting en daarenboven energiezuinig gebouwd en er wordt nadrukkelijk rekening gehouden met de mogelijkheid van de aanleg zonnepanelen.

Momenteel zijn in het Robson-pand uiteenlopende vormen van (ambachtelijke) bedrijvigheid, ateliers en zijn delen in gebruik voor maatschappelijk wijkactiviteiten. Deze functies worden 'passend' bestemd. De beoogde ontwikkeling draagt volgens de gemeente Enschede bij aan verbetering van de uitstraling van de omgeving door afbraak van verouderde en deels leegstaande bebouwing en braakliggend terrein. De karakteristiek genoemde hoofdvorm van het Robson-pand blijft behouden.

 

Deel dit nieuws!