De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   

Beter Wonen houdt in Almelo vast aan sloop Acaciaschool

ALMELO – De woningcorporatie Beter Wonen te Almelo houdt vast aan het voornemen tot sloop van de Acaciaschool aan het gelijknamige plein teneinde daar veertig tot vijftig woningen op te trekken. De gemeente wilde het plan tot sloop van het markante schoolgebouw afblazen, maar de corporatie houdt eraan vast en wil de gesprekken hervatten.

De gemeente vindt dat de woningcorporatie te veel plannen heeft en dat ze moeten worden geprioriteerd, zeker voor de korte termijn. Beter Wonen heeft laten weten in elk geval spoed te willen betrachten met het slopen van het markante schoolgebouw op de kop van het plein bij de viersprong van de Nachtegaalstaat, de Nieuwstraat, de Schoolstraat en het Acaciaplein.

Om voor 1 april 2020 subsidie te kunnen aanvragen heeft Beter Wonen een verklaring nodig van de gemeente Almelo waarin het college van burgemeester en wethouders de intentie uitspreekt om mee te werken aan de afbraak van het schoolgebouw, al zijn er ook plannen voor restauratie (met een wijkfunctie) vanwege de historische en beeldbepalende waarde.

 

Deel dit nieuws!