De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Dik twee miljoen voor Creatieve Broedplaatsen en imago Twente

Dik twee miljoen voor Creatieve Broedplaatsen en imago Twente

ENSCHEDE - Voor het creëren van (de voorwaarden voor) Creatieve Broedplaatsen is in de regio Twente 2,11 miljoen euro beschikbaar. De 'centrumgemeente' Enschede is namens de veertien Twentse gemeenten verantwoordelijk voor het opstellen en het uitvoeren van een projectplan en de verdeling der subsidies over de gemeenten die voor steun in aanmerking (denken) te komen.

De regering heeft in het kader van de Regio Deals dertig miljoen euro beschikbaar gesteld. Dit bedrag dient voor initiatieven om Twente aantrekkelijker te maken voor (nieuwe) ondernemers, bewoners en talenten. Eén van de grootste opgaven waar de regio naar eigen zeggen voor staat is het aantrekken en het behouden van talent. Dit kan alleen met een modern en uitdagend cultureel klimaat.

Het huidige culturele aanbod in Twente zou als' traditioneel en conservatief' worden ervaren. De bedoeling is nu met een plan Creatieve Broedplaatsen hierin verandering te brengen. Dat zou moeten gebeuren door het versterken van de verbinding en samenwerking tussen het bedrijfsleven in de regio enerzijds en de culturele en creatieve instellingen anderzijds.

Deel dit nieuws!