De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   

Overigens DCVIII

Op de radio hoorde ik onlangs dat minister Slob met elf miljoen op de proppen komt voor steun aan huis-aan-huis-kranten en gemeente-omroepen. Dat zou de lokale nieuwsvooriening dienen. Nu is elf miljoen niet zo heel veel geld als je bedenkt dat in elke straat met drie zijwegen al een gratis blad verschijnt en dat vier van die straten al zo ongeveer een eigen zender hebben.

Slob beweert dat de gratis pers in zwaar weer verkeert. Dat is onzin. De huis-aan-huis-kranten en de lokale omroepen staan stram van zouteloze commercie; het zijn doorgeefluiken van gemeentelijke informatie, verneukeratieve borstklopperij, want één op één geplaatste persberichten van de gemeentelijke diensten, voorlichters en aan de gemeente gelieerde stichtingen en instellingen.

Dat mag allemaal, ook al is het zonde van de moeite, de papierverspilling en de ethervervuiling. Er is geen enkel algemeen lokaal belang, laat staan dat er een journalistiek belang is bij de inktdruktemakerij en deze luchtledigheidverplaatsing, alles ten dienste van de orgastische genoegens van de ambtelijke en bestuurlijke nomenklatoera altijd al gek van elke vorm van pravdapers.

Deel dit nieuws!