De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Tik over vingers William Schrikker; stop jeugdzorgtoewijzing Twente

Tik over vingers William Schrikker; stop jeugdzorgtoewijzing Twente

ENSCHEDE – De gemeenten in Twente hebben een zogenoemde ‘cliëntenstop’ ingesteld voor de William Schrikker Stichting. Dat besluit is genomen in reactie op gebreken in de jeugdbescherming van de stichting, die door de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd op de vingers is getikt. De stichting is een gecertificeerde instelling die door de kinderrechter opgelegde jeugdbeschermings- en jeugdreclasseringsmaatregelen uitvoert in de regio Twente. De uitvoering daarvan door de William Schrikker Stichting is als onvoldoende beoordeeld. De stichting geeft onder meer zorg aan kinderen met een beperking en/of kinderen van ouders die een beperking hebben.  

Binnen een half jaar dienen alle dossiers bij de William Schrikker Stichting op orde te zijn, heeft de Inspectie laten weten. In het ‘werkgebied’ Twente zou de William Schrikker Stichting met een personeelstekort kampen en dat moet de leiding zo snel mogelijk oplossen. Een voorwaarde is dat de zorg  structureel moet worden verbeterd om zo risico’s of tekortkomingen weg te nemen, in het belang van kinderen en gezinnen.

Voor de meeste kinderen die nu al hulp krijgen via de William Schrikker Stichting blijft die intact. Er zijn in Twente minder dan tien kinderen, die andere jeugdzorg kregen toegewezen. Hiertoe heeft de Raad voor de Kinderbescherming afspraken gemaakt met Jeugdbescherming Overijssel en Leger des Heils. De kinderen zouden daardoor ‘passende en geschikte hulp’ krijgen.

De William Schrikker Stichting krijgt voor haar werkzaamheden in Twente subsidie van de veertien gemeenten die bestuurlijk én ambtelijk zwaar opgetuigde Organisatie voor Zorg en Jeugdhulp Twente (OZJT) optrekken met aanbestedingen, aanwijzingen en aanlokkingen op het erf van alles waar zorg en/of hulp aan te pas komen.

Deel dit nieuws!