De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Inzet drones bij controle op naleving corona-maatregelen Twente

Inzet drones bij controle op naleving corona-maatregelen Twente

ENSCHEDE - Er hangen bij aangenaam lenteweer dit weekend boven Twente drones in de lucht die informatie geven hoe bezoekers van natuurgebieden en (andere) recreatieve) trekpleisters zich gedragen. Volgens voorzitter Van Veldhuizen, ook burgemeester van Enschede, zijn de drones een aanvulling op de inzet van toezichthouders en handhavers om de corona-regels te betrachten.

De oproep van de Van Veldhuizen is alleen of in klein gezelschap de rust te zoeken en afstand te bewaren tot anderen. ‘Blijf weg van plekken waarvan je kunt aannemen dat er veel mensen zijn; ik  denk dan aan het Rutbeek en onze mooie parken. (…) We zijn nu op de goede weg om het virus onder controle te krijgen. Het zou niet goed zijn dat we, door één dag mooi weer, weer helemaal opnieuw moeten beginnen en straks nog langer thuis moeten blijven.’

Als het nodig is vanwege gevaarlijk geachte massaliteit zal de Veiligheidsregio Twente niet schromen bekeuringen uit te delen, of desnoods parken, plassen en bossen te sluiten voor bezoekers, heeft Van Veldhuizen wereldkundig laten maken. Dat geldt van de Sallandse Heuvelrug aan de westgrens van Twente tot het Nationaal Landschap in Noordoost-Twente.

Deel dit nieuws!