De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Rijssen stuurt ook mensen met uitkering naar eigen werkvoorziening

Rijssen stuurt ook mensen met uitkering naar eigen werkvoorziening

RIJSSEN - De gemeente Rijssen-Holten neemt alle in deze gemeente woonachtige medewerkers van Soweco over met behoud van hun rechtspositie. Doordat de nieuwe instroom van mensen met een Sociale Werkvoorziening-indicatie ophoudt, wil het gemeentebestuur de al bestaande eigen leer/werkomgeving bij de buitendienst ook gebruiken voor het plaatsen van mensen met een moeizame relatie tot de arbeidsmarkt. Dat gebeurt nu al met mensen in de bijstand.

Het college van burgemeester en wethouders zegt daar goede ervaringen mee te hebben. 'De afgelopen jaren zijn daarmee diverse personen vanuit een uitkeringssituatie bij de buitendienst geplaatst, van wie dertien in loondienst.' Volgens het college geeft de gemeente aldus 'invulling aan inclusief werkgeverschap door werknemers met een afstand tot de arbeidsmarkt in dienst te nemen'. Of onder te bregen bij De Sterkerij. Of bij stedelijke bedrijven te plaatsen.

Net als de gemeente Hellendoorn zal ook Rijssen-Holten als bekend het samenwerkingsverband Soweco verlaten en zelf borg staan voor uitvoering van de Participatiewet. Beide gemeenten denken dat zelf even goed of beter dan Soweco te kunnen, want met meer contacten met plaatselijke bedrijven en instellingen. De gemeenten Almelo, Tubbergen, Twenterand en Wierden blijven als bekend deel uitmaken van een afgeslankt Soweco, alhoewel met name tot voor kort van oordeel waren dat ze zelf even goed of beter dan Soweco mensen naar passend werk kunnen geleiden.

Deel dit nieuws!