De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   

Overigens DCIII

Nog nooit had ik van Stefano Keizers gehoord, maar de afgelopen dagen hoorde ik hem ettelijke keren in een interview waarin de gast ruimt krijgt om te vertellen. Keizers was vooral in de nacht te horen, maar dat komt misschien doordat ik Radio 1 overdag amper nog beluister, doordat het voor mij onpruimbaar is, met diskjockeys (voor wier jinglepraatjes waar andere zenders zijn opgericht) en grappenmakers/cabaretiers die ene mop na de andere grap met een vette lach uitpoepen.

Ik ben benieuwd naar een voorstelling van Stefano Keizers (zodra de theaters weer smetvrij zijn en blijven zal hij weer gaan toeren), want ik ben ik ben benieuwd naar een programma van hem, maar meer nog is hij zonder het te weten mijn logopedist. Dat komt doordat ik hem in elk gesprek hoorde articuleren zoals ik dat ook zou moeten doen, let ter greep voor let ter greep. Niet  vragen: 'Hallomaggikjoewavravragavrage?', terwijl dat natuurlijk moet zijn: 'Hal lo, mag ik je wat vra gen?'

Sinds kort probeer ik te denken hoe Stefano Keizers iets zou zeggen. Ik heb het vanmiddag geprobeerd en er ging voor mij een wereld open en wat belangrijker is: ook voor de luisteraar. Dat ik voor alles de woorden nog had, wist ik wel, dat ik zinnen kon maken ook, dat mijn geheugen nog redelijk intact is sinds mijn niet-aangeboren-hersenletsel eveneens, alleen de uitspraak nog, het tempo, elke letter zijn recht en plek, dat ging beroerd, maar dankzij Ste Fa No komt alles goed.

 

 

Deel dit nieuws!