De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Anderhalve ton subsidie Dinkelland voor accommodatie SDC'12

Anderhalve ton subsidie Dinkelland voor accommodatie SDC'12

DENEKAMP – Het college van burgemeester en wethouders der gemeente Dinkelland stelt de gemeenteraad voor eenmalig een bedrag van maximaal anderhalve  ton ter beschikking te stellen voor de voetbalclub SDC’12 in Denekamp.

Het college wil het geld als subsidie verstrekken aan de Stichting Promotie en Accommodatie SDC'12 ten behoeve van de opwaardering van de hoofdentree en parkeerplaatsen op het sportterrein van de club. Eenmalig wordt de akte van erfpacht en opstal tussen de gemeente en de stichting over sportpark de Bögelscamp ontbonden. 

De stichting ontstond na de privatisering  van het clubgebouw en de kleedkamers van het toenmalige DOS ’19, om geld te genereren voor uitbouw en renovatie. Na de fusie met Sportclub Denekamp tot SDC ’12 werden ook de velden en gebouwen van deze club aan de Bögelscamp opgenomen in de Stichting Promotie en Accommodatie.

De stichting, die geen winstoogmerk heeft, staat los van SDC’12 en de club heeft dan ook geen zeggenschap in en over de stichting die de sportparken de Molendijk en de Bögelscamp in het bezit heeft als ook de gebouwen, de velden en alle omliggende gronden. Er lopen al geruime tijd gesprekken met de gemeente Dinkelland om in de toekomst op de grond van de voormalige vereniging Sportclub Denekamp (Sportpark de Bögelscamp) kavels voor woningbouw uit te geven, maar die plannen gaan in elk geval voorlopig in de ijskast.

Deel dit nieuws!