De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Asbestverwijdering en wijkvernieuwing in wijk Goor vergt 45,5 miljoen

Asbestverwijdering en wijkvernieuwing in wijk Goor vergt 45,5 miljoen

GOOR - De asbest-bodemsanering in de wijk 't Gijmink te Goor heeft 45,5 miljoen euro gekost. Dat meldt de gemeente Hof van Twente  naar aanleiding van de afronding van het werk, waar veertien jaar aan is gewerkt. De rijksoverheid  droeg twintig miljoen bij, de provincie Overijssel 16,3 miljoen en de gemeente Hof van Twente vier miljoen plus 1,8 miljoen voor regulier werk, zoals rioolvernieuwing.

De sanering bestond grotendeels uit het ontgraven van de bodem van percelen (tuinen en openbaar groen) en het aanbrengen van nieuwe en gereinigde grond en teelaarde ten behoeve van de herinrichting. Er werden in de volkswijk vijfhonderd van de circa duizend woningen afgebroken, voornamelijk huurhuizen en er verrezen 260 nieuwe woningen.

De werkzaamheden in de bodem (onderzoek en sanering) zijn uitgevoerd door hoofdaannemer NTP Infra onder directievoering en milieukundige begeleiding van Arcadis. Er is veel vergaderd op straat- en op buurtniveau. Uiteindelijk is op vier na met alle bewoners overeenstemming bereikt. . Hun tuinen zijn hierdoor niet gesaneerd met als gevolg dat er een kadastrale aantekening (asbestverdacht) op hun perceel blijft rusten. De feitelijke uitvoering van de werkzaamheden begon april 2016 en duurde tot eind vorig jaar.

Deel dit nieuws!