De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Provincie investeert in bomenaanplant en verduurzaming landbouw

Provincie investeert in bomenaanplant en verduurzaming landbouw

MARKELO/DENEKAMP - De provincie Overijssel wil op grote schaal bomen planten en agrarische innovatie op gang brengen. Er komt nieuw bos ter versterking van steden, dorpen en landelijk gebied. Bovendien moeten hoog-technische projecten van stapel lopen om de veehouderij en de landbouw te verduurzamen.

De bedoeling is Staatsbosbeheer tien hectare bos te laten aanplanten, op diverse plekken in de provincie. Het gaat daarbij om zo’n vijftigduizend bomen in Overijssel. Naar het oordeel van de natuurorganisatie en de provinciale overheid dient nieuw bos uiteenlopende belangen. Zo gaan verbetering van woongenot en houtproductie hand in hand met belangen van biodiversiteit en actieve en passieve recreatie. Op die wijze ontstaat een meer gevarieerd landschap dat ecologie en economie dient.

Los hiervan is de provincie bezig met de voorbereiding van het planten van 1,1 miljoen bomen. Dat aantal komt overeen met het aantal inwoners van Overijssel, niet geheel toevallig, want volgens plan van de provincie  is één nieuwe boom per inwoner een aanlokkelijk streven. Het wortelt in het streven om op een voor burgers aansprekende wijze te werken aan klimaatverandering, kringloopeconomie en natuurdiversiteit.

 

 

Deel dit nieuws!