De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Bakkerij Nollen uit Hengevelde rijgt ook Enschede aan parelsnoer

Bakkerij Nollen uit Hengevelde rijgt ook Enschede aan parelsnoer

HENGEVELDE/ENSCHEDE -  Het bakkersconcern Nollen bestaat volgend jaar een eeuw en is sinds enige tijd met een imposante groeistrategie bezig. Na de overname van winkels in omliggende dorpen, waaronder Goor en Enter, zijn nu ook recent drie winkels in Enschede overgenomen, nadat dit eerder in Deventer gebeurde. Hiermee komt het totaal nu op zestien winkels in Twente en Deventer.

Theo en Johanna Nollen startten in 1921 de eerste bakkerij in Hengevelde. In 1945 nam de tweede generatie van de bakkerij over. Theo junior en zijn vrouw Mieny namen de bakkerij over; hij trok met de ‘broodfiets’ naar dorpen en ommelanden, zij bestierde de winkel. Momenteel runt de derde generatie, Vincent, met echtgenote Antoinete, de bakkerij. Hij is bezig er een brood- en banketimperium van te maken.

In tal van omliggende dorpen zijn inmiddels winkels van Nollen en nu dus ook in steden, zoals in Enschede, waar de drie speciaalzaken Jagers van Schulten zijn overgenomen, aan de Rijnstraat, de Korte Hengelosestraat en het Van Heekplein. Eerder dit jaar werden drie winkels in Deventer overgenomen, waaronder in Bathmen en Colmschate.

Nollen startte in Lochem een eigen bakkersopleiding en won eind vorig jaar de prijs de BakkersVakWedstrijden in Drachten.

 

Deel dit nieuws!