De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   

Overigens DC

Het zou zomaar bij de tijd kunnen horen: 'Wir setzen uns mit Tränen nieder', maar het kan ook toeval zijn geweest. Hoe dan ook klonk het vertrouwd. De compositie is vaste prik in de Bach Top Tien. In de buurt van 'Erbarme dich. 'Een betere versie van  'Wahaaarheen wahahaarvoor' van Mieke Telkamp, al maakte de componist van dat lied zich er wel heel makkelijk van af.

Ik zette de radio vanmiddag aan en viel met de neus in de boter van Bach. Het slotkoor van het machtige werk van J. S. Bach op basis van het eerste evangelie. Ooit nam ik 'de Mattheus' integraal tot me, op uitnodiging, in de Pancratius te Oldenzaal. Ik geef toe dat ik het best een lange zit vond. Wat trouwens ook lag aan de parfumkeuze van de handtasdame naast me.

Bij het versterven van de laatste tonen hoorde ik vanmiddag de stem van Mieke, niet Telkamp, maar Van der Weij, die geloof ik op alle radiozenders van de publieke omroep wel een programma heeft. Ze meldde dat 'Wir setzen uns mit Tränen nieder' aan het graf van haar moeder had geklonken, een vrouw met Enterse roots, zoals aan dat van vele moeders, denk ik.

 

Deel dit nieuws!