De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   

Overigens DXCIX

Vandaag even een kerkdienst beluisterd.

Niets maar dan ook niets zal ons doen scheiden van de liefde Gods, zelfs niet het coronavirus. Zo heeft een ieder zijn of haar geloof. Laat dat maar aan het grondpersoneel van God de Liefhebbende Vader in Zijn Hemelrijk over. Knoop bovenstaande woorden maar in de oren als u gelooft dat de verlossing van Gene Zijde komt. En zo niet, als u verkiest uw verstand niet te gebruiken, dan moet u het zelf maar weten, aldus de predikant in het Huis des Heeren.

Het is trouwens gewoon een geldkwestie. Het kost, hoorde ik, geen miljarden, het is zelfs gratis, zij het niet goedkoop, want het is met bloed betaald, zo vernam ik. Want de Heere God offerde Zijn Leven, nou ja, dat van Zijn zoon, Die de Heere der Heirscharen in Zijn oneindige goedheid onze plaats liet innemen. Ik was in deze gedoemde dagen benieuwd naar de voertaal in de kerk bij mij naast de deur en zocht contact met een dienst in dit godshuis.

Het was zo goed als leeg, anderhalve man en een paardenkop. Dat had ik anders gedacht. Want als de predikheer laat weten dat het coronavirus niet behoeft te worden gevreesd, waar waren al die beminde gelovigen dan voor hun wekelijkse groente- en fruithapje? En sinds wanneer geloven ze in het beeld om de boodschap van de grote baas door te spelen. En mogen ouderlingen en diakenen andere dan zwarte pakken dragen. Gelukkig was er liefde Gods.

Welzalig het volk dat kan horen en luisteren.

 

 

 

 

 

Deel dit nieuws!