De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Sloop defensiegebouwen biedt ruimte vergroting 't Vaneker

Sloop defensiegebouwen biedt ruimte vergroting 't Vaneker

ENSCHEDE - De aankoop en sloop van de defensiecomplexen in ‘t Vaneker is volgens de gemeente Enschede 'een unieke kans om een nieuw groen landschap te maken' aan de noordrand van de stad. Het beoogde wOongebied moet naadloos aansluiten op de bestaande bouw bij de al gebouwde woningen van ’t Vaneker en de directe omgeving. Veel van de huidige bewoners zijn verontwaardigd.

Bovendien bieden de vrijgekomen gronden de mogelijkheid om binnen het huidige verkavelingsplan op een aantal plekken kavels te vergroten (minder kavels) en op de vrijgekomen gronden enkele kavels toe te voegen. De woonkwaliteit zou daardoor toenemen, binnen het maximaal aantal toegestane 'wooneenheden' van 263. Primair worden de gronden volgens het college van burgemeester en wethouders overigens gebruikt om de groenstructuur in ’t Vaneker te versterken. Het plangebied ligt tussen de Braakweg in het westen, de Vergertweg in het noorden, de Hegeboerweg (en het verlengde daarvan) in het oosten en de geplande Stadsrandzone Vaneker bij de Brandemaatweg in het zuiden.

Onder de huidige bewoners van ’t Vaneker bestaat onvrede over het volgens hen schenden van afspraken waarop zij  besloten hun ‘parklandschapswoningen’  te laten verrijzen. Ze vindt dat sprake is van het schenden van de belofte dat er niet zou worden verdicht. Er is overleg met de Dorpsraad Lonneker geweest en die is volgens het college goed te spreken over de afbraak van niet meer passende gebouwen en een parkeerplaats om plaats te maken. De vrijgekomen gronden zouden de mogelijkheid bieden aantal kavels toe te voegen. De woonkwaliteit zou voor alle bewoners toenemen, terwijl het totaal aantal kavels niet zou worden overschreden. Wel vindt de Dorpsraad Lonneker dat moet worden gesproken met verontwaardigde huidige bewoners.

 

Deel dit nieuws!