De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Aanpassing van kruising Almelo voor veiligheid fietsende scholieren

Aanpassing van kruising Almelo voor veiligheid fietsende scholieren

ALMELO - Bij de Sluiskade Zuidzijde, tussen afrit van de Rechteren Limpurgsingel komt een aanpassing voor de veiligheid van fietsers, met name scholieren.  De provincie Overijssel neemt de helft van de kosten voor haar rekening. Er is een investering van 120.000 euro noodzakelijk, waarvan de gemeente dus 60.000 euro op het zere been neemt.

Met dit bedrag kunnen de werkzaamheden worden uitgevoerd, waardoor de Sluiskade Zuidzijde, tussen afrit van Rechteren Limpurgsingel en de brug bij middelbare school, wordt omgevormd, met voorrang voor fietsers. De maximum-snelheid op de afrit van Rechteren Limpurgsingel wordt verlaagd, wat de verkeersveiligheid zou verbeteren.

Van de gelegenheid wordt gebruik gemaakt de lang gewenste verbetering gepaard te laten gaan van het dringend noodzakelijk geachte onderhoud. Het weggedeelte tussen afrit van Rechteren Limpurgsingel en de brug bij middelbare school, wordt een zogenoemde fietsstraat door een snelheidsbeperking voor automobilisten die van de N36 komen. De situatie is daar nu onoverzichtelijk, ook vanwege een flauwe bocht in de afrit en bovendien is het vervolg van de Sluiskade Zuidzijde richting de school verre van optimaal.

Deel dit nieuws!