De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Hengelo geeft ton voor riool bedrijventerrein Twentekanaal-Zuid

Hengelo geeft ton voor riool bedrijventerrein Twentekanaal-Zuid

HENGELO - De gemeente Hengelo trekt een ton uit voor de riolering op het bedrijventerrein Twentekanaal-Zuid. Hiertoe heeft het college van burgemeester en wethouders besloten. Het bedrag zal ten laste worden gebracht van het Gemeentelijk Rioleringsfonds.

Het gaat op het bedrijventerrein Twentekanaal Zuid om een gescheiden rioolsysteem. Dat wil zeggen dat het vuile water en het schone hemelwater door middel van twee gescheiden rioolbuizen worden afgevoerd. Het vuile water wordt getransporteerd naar de rioolwaterzuiveringsinstallatie van het waterschap Vechtstromen en het schone hemelwater wordt geloosd op het Twentekanaal.

Een groot deel van het bedrijventerrein loost het hemelwater via een zogenaamde hemelwateruitlaat aan de Haaksbergerstraat naar het kanaal. Deze (betonnen) hemelwateruitlaat bevindt zich in slechte staat en dient te worden vervangen.

Het rioleringsfonds is de afgelopen tijd al vaker stevig aangeslagen in de gemeente Hengelo, soms ook forser dan gedacht, zoals bij de werkzaamheden aan de Enschedesestraat, die zeven ton extra vergden uit het fonds, onder meer door de keuze voor vervanging in plaats van ombouwing en voor een gescheiden systemen ten behoeve van schoon en vuil water.

Er zijn op het Bedrijvenpark Twentekanaal zo'n 350 bedrijven gevestigd en hun vereniging beoogt een moderne infrastructuur/inrichting met oog voor arbeidsomstandigheden, multimodale mobiliteit/bereikbaarheid, veiligheid en duurzaamheid.

 

Deel dit nieuws!