De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Enschede en Hengelo brengen cultuur nu even online bij publiek

Enschede en Hengelo brengen cultuur nu even online bij publiek

ENSCHEDE/HENGELO - De cultuurgebouwen in Enschede gaan, daartoe aangezet door de corona-pandemie, digitaal programmeren. Daartoe is een online platform in de spreekwoordelijke benen geholpen. Er zijn nu al registraties te zien van de eigen productie 'STORK' (locatietheater) en 'Oliver!' (theatermusical) benevens uitvoeringen van het Scapino Ballet, het Metropole Orkest en de Nederlandse Reisopera, waar naar verwachting nog meer bijkomt.

Dat gebeurt ook in Hengelo, op instigatie van Metropool, dat trouwens ook in Enschede programmeert, dat voorstellingen via een livestream aanbiedt, waarvoor een beroep op regionale artiesten wordt gedaan, met name concerten en cabaretvoorstellingen.

'De plek waar mensen genieten en beleven, het theater, is op afstand gezet… Maar dat wil niet zeggen dat we er niet zijn. Daarom hebben wij het online platform 'Wij zijn met afstand uw theater' ontwikkeld', aldus de directie van schouwburg en muziekcentrum in Enschede over het platforminitiatief, op de website van de pop- en cultuurpodia in de regio.

 

 

Deel dit nieuws!