De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Vierklapper in Haaksbergen voor staaltje maatwerk aan Maatweg

Vierklapper in Haaksbergen voor staaltje maatwerk aan Maatweg

HAAKSBERGEN – De beoogde bouw van een fors bemeten woning (750 kubieke meter) plus een behoorlijk bijgebouw aan de Maatweg te Haaksbergen blijkt mogelijk door de sloop van de veelbesproken oude badmeesterwoning aan de Scholtenhagenweg. Zo slaat de gemeente liefst vier vliegen in één klap.

Bij een woning van deze omvang mag standaard een bijgebouw van 150 vierkante meter verrijzen. De initiatiefnemers hebben de gemeente verzocht vijftig vierkante meter extra te mogen bouwen. Het college stemt in op voorwaarde dat ook nog honderd vierkante meter ontsierende gebouwen zou worden afgebroken.

Ook daar is nu een oplossing voor aangedragen, want aan de Spanjaardweg zal een schuur van 185 vierkante meter worden afgebroken. Die schuur diende voor intensieve veehouderij, die is beëindigd. Hij wil er zelf een woning bouwen en de overschietende vierkante meters doorspelen naar de Maatweg

Zo is er volgens het college van burgemeester en wethouders sprake van een drievoudige winst: een pronte nieuwe woning aan de Maatweg met een stevig bijgebouw, het voorthelpen van een agrariër, het slopen van onooglijke gebouwen, waaronder de oude badmeesterwoning en een overbodige varkensschuur.

Deel dit nieuws!